neděle 28. července 2013

Cafe LIBERTY

Ačkoliv je od Cafe Parnas vzdáleno jen asi padesát kroků a její architektonické řešení, vážnost a povýšenost obsluhy i ceny jsou téměř shodné, ten pravý kontrast ihned zjistíte podle složení osazenstva. Zatímco v Parnasu se schází především turisti či podnikatelé středního věku, Cafe Liberty působí jako dětský koutek, kde velmi zaneprázdnění Brňané či procházející světoobčané zanechali své odrostlé ratolesti. Ratolesti, které mají už řidičáky, a tudíž se mohou po Zelňáku prohánět ve svých BMW a Audi, které si zasloužili vzorným studiem věhlasných brněnských soukromých škol. 

Chvíli se zdá, jako bychom se ocitli v seriálu Californication, Beverly Hills 90210 nebo Gossip Girl. Ale je to jen zdání. Brněnští prominenti totiž zřejmě zapomněli na drobný rozdíl v kvalitě soukromých vysokých škol v USA, VB či Francii oproti Brně nebo Praze. I průměrný maturant ví, že u nás je to naopak a na soukromou školu se jde, až když tě nikde jinde nevezmou, a jsou na to navíc love. Ale nad tím si budoucí dědicové hlavu nelámou a u „latíčka“ za pade řeší složité filosofické otázky typu: „jedna moja kámoška si přála k narozkám kabelku Hermés, ale musí se spokojit pouze s Vuittonkou“. 

Pokud jste se ovšem nenarodili zrovna se stříbrnou lžičkou v puse, nemusíte si zoufat. Můžete se sem přijít posadit i tehdy, pokud po úspěchu a stoupání ve společenské hierarchii toužíte a jste ochotni pro to něco obětovat. Pro holky: známá věc - stačí uniformní vzhled, černé obarvené vlasy stažené do copu, leopardí bolerko, nezbytné leginy a lakované lodičky, které díky červené podrážce připomínají labutinky. Ach, málem bych zapomněl na kabelku Guess, na kterou se dá z platu servírky našetřit za pár měsíců. Pořád ještě nicméně můžete využít služeb Essox či Provident tedy pokud už je dávno nečerpáte po vašem vytrvalém "shopování" minulý měsíc na freeportu v Hatích. 

O útratu se bát nemusíte, dá se tu usrkávat latíčko dlouhé hodiny, protože obsluha na první pohled ví, že jste se vypravili na lov, nikoliv za kvalitní kávou své třicetiprocentní dýško za cokoliv mají jisté... Rada pro kluky - uspět zde lze pokud: jsi jeden z prominentů, tudíž ti nemusím vysvětlovat pravidla hry. Pokud nejsi, hned vedle je outlet, který se naštěstí pro tebe tváří jako butik, kde se prodávají věci Armani a D&G, ale chraň tě ruka páně, abys vybral něco z výlohy – polovina osazenstva jsou štamgastky, čili kolem té výlohy chodí a prokouknou tvůj plán. 

Když bys měl ty koule přijít v obleku od maturity a v nejhezčí košili, co doma máš, a chtěl dělat haura, tak tě ani objednávka nejlevnějšího koňaku nezachrání. V nejlepším případě si o tobě budou myslet, že jsi začínající pojišťovák. Ale to nestačí. A s Oktávkou na leasing sem radši ani nechoď... 

A na závěr, co nás všechny zajímá... balící tip:

Pro holky: Když jsou kluci trošku divočejší, zatáhnou to za tebe, ale když se chceš dostat dál, musíš mít připravenou odpověď na otázku, co dělá tvůj otec a co má za auto – hodně dobře si promysli, co odpovíš... 

Pro kluky: Úsměvy nefungují, musíš být drzej a hned poručit dražší drink. Nikdy nezůstaň u jednoho; pokud si přisedneš, nesmí se provalit, že pořád bydlíš u rodičů... Východ totiž víš, kde je, že jo?

Autor: LAJDORF
Edit: BORKEŠ

Žádné komentáře:

Okomentovat